ČERVENÁ ŠOŠOVICA S KURACÍM MÄSOM

Červená šošovica je moja najoblúbenejšia strukovina, už v predošlom článku sme robili šošovicovo – mrkvové fašírky a dnes pokračujeme ďalej s červenou šošovicou a dnes to bude konkrétne červená šošovica s kuracím mäskom. Červená šošovica má obrovsku výhodu oproti ostatným strukovinám, že sa pripraví za 15 min. Ďalšou obrovskou výhodou je, že je ľahko straviteľná obsahuje veľmi slušnú dávku proteínov, vlákniny, antioxidantov a pod. Určite doporučujem si ju zaradiť do jedálnička a dá sa s nej pripraviť naozaj čokoľvek. Pripravte si kľudne aj polievku z červenej šošovice k tomuto hlavnému jedlu.

PRIPRAVA ČERVENEJ ŠOŠOVICE S KURACÍM MÄSOM

BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 400 g kuracie prsia
  • 150 g zelené fazuľky
  • 250 g červená šošovica
  • 1 cuketa
  • olej
  • soľ, cibuľa, cesnak
  • zeleninový vývar
  • paradajkový pretlak

POSTUP:

 Na  oleji orestujeme kuracie prsia, pridáme cuketu a zelené fazuľky, trošku posolíme a všetko spolu opečieme.

 V druhom hrnci orestujeme cibuľu s cesnakom, osolíme a pridáme umytú červenú šošovicu, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme pokial šošovica nie je mäkká.

Podusenú šošovicu pridáme ku kuraciemu mäsku so zeleninou, poriadne premiešame, aby sa chute krásne prepojili, pridáme paradajkový pretlak  a  ešte dochutíme, ak je to potrebné. Podávame so zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť:) 

PS: Vyskúšate doma?? Dajte mi dole do komentárov vedieť. Ak sa vám recept páčil tak dajte like a zdieľajte s priateľmi na facebooku.

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.