MŇAMKY: ZAPEČENÁ CUKETA SO ZELENINOU

Máme mometntálne cuketové obdobie : ) Tak prečo si neurobiť ďalší skvelý recept z cukety ? Dnes vám prinášam zapečenú cuketu so zeleninou.

Dostávam od vás pozitívne ohlasy,že sa vám veľmi recepty páčia a inšpirujú vás k tomu, aby ste si pripravili nový, chutný a zdravý obed.

Ja milujem cuketu, preto vám prinášam ďalší skvelý recept z cukety. Poďme na to 🙂

PREČO BY STE MALI JESŤ CUKETU ?

Ak ste doteraz cuketu podceňovali a dávali od nej ruky radšej bokom, možno to budete teraz ľutovať.

Cuketa je skutočne veľmi zdravá, čomu nasvedčuje aj fakt, že je skvelým prostriedkom detoxikácie organizmu. Okrem toho, že dokáže vaše telo vyčistiť od toxínov, je vďaka vysokému obsahu vody aj málo kalorická a vhodná pri úmysle zníženia hmotnosti.

Najdiétnejšia príprava cukety spočíva v krátkom podusení na panvici. V tejto verzii obsahuje asi 20 kalórií na 100 gramov pokrmu. Dopriať si ju však môžete aj vo forme polievok, či grilovanú. Použiť ju môžete aj surovú, stačí si ju nakrájať do šalátu.

 

ZAPEČENÁ CUKETA

ČO BUDEME POTREBOVAŤ ?

  • 3 mladé cukety
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • 2 malé cibule
  • cesnak podľa chuti
  • 100 g šampionov
  • syr
  • bylinky
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP:

Cuketu ošistíme a vydlabeme. Cesnak pretlačíme,cibuľu nakrájame na kocky aj šampióny. Mrkvu môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle.

Na cibulke všetko opražíme a podusíme do mäkka .Na záver ochutíme a naplníme cukety.

Posypeme syrom a bylinkami a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút. Podámave so zeleninovým šalátom, alebo ako prílohu na prirodno pripravenému mäsku.

Prajem dobrú chuť 🙂 

Verím ža vás recept zaujal a, že si ho určite pripravíte, potom mi dajte vedieť, či vám chutilo

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.