PŠENO S BROKOLICOU A MRKVOU

Pšeno má niekoľko výhod v prvom rade je to bezlepková potravina, je veľmi ľahko stráviteľná. Tak tiež je to veľmi výživna potravina, ktoré obsahuje železo, kremík a aj vitamíny skupiny B. Pšeno sa veľmi podobá na kuskus  Ide však o vzácnu oblininu, ktorá je ako jediná z obilnín zásaditá a preto neprekysľuje organizmus. Navyše slúži aj ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov. Pšeno sa dá pripraviť na mnoho spôsobov na sladko , ale aj na slano, dnes si ale pripravíme zo pšena hlavné jedlo bude to pšeno s brokolicou a mrkvou. Tak šup na recept:)

PRÍPRAVA PŠENA S BROKOLICOU A MRKVOU

BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 1 hrnček pšena
  • 2 hrnčeky vody
  • 200g brokolice
  • 150g uvarenej  mrkvy
  •  mozzarella
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • cibuľa

POSTUP:

Uvaríme si pšeno v dvoch hrnčekoch vody. (môžte použiť aj bujón) Na panvici si opražíme cibulku a cesnak, následne pridáme na malé kusky brokolicu a popražíme pokial brokolica nie je mäkká.

Uvarené pšeno,mrkvu a nastrúhanu mozzarellu zmiešame s brokolicou. Na záver už iba dochutíme soľou a čiernym korením. A pšeno je hotové 🙂

Prajem dobrú chuť 🙂 

Napíšte mi dole do komentárov, či vás recept zaujal a či ho vyskúšate, budem zvedavá na vaše názory 🙂

PS: Ak sa vám recept páčil dajte LIKE a s ZDIEĽAJTE S PRIATEĽMI.

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.