QUISCHE – ZELENINOVÝ SLANÝ KOLÁČ

Tento recept, som sa naučila robiť ešte v časom ked som žila v Londýne a veľmi sa mi osvedčil. Tak preto som si ho priniesla aj tu na slovensko. Možno to niektorí poznáte, ale vačšinou nie je to recept, ktorý by sa tradične pripravoval v slovenskej kuchyni. Páči sa mi na ňom, že je veľmi rýchlý a dá sa pripraviť na „milión“ spôsobov. Môžte si pripraviť brokolicový quische, cuketový quische, kurací quische, cibuľový quische…atď. Záleži od vašej fantázii čo konkrétne pridáte do vnútra do zmesi.

BUDEME POTREBOVAŤ:

  • lístkové cesto
  • cuketa – 2 ks
  • vajce – 3 ks
  • soľ
  • vegeta
  • sušený cesnak
  • oregano
  • mozzarella

POSTUP:

  1. Cukety umyjeme a nastrúhame na hrubo.
  2. Pridáme ich k rozšľahaným vajciam a ochutíme.(možte ešte pridať smotanu na varenie)
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme a dáme do tortovej formy
  4. Zmes nalejeme na vyvaľkané cesto.
  5. Na vrch poukladáme plátky mozzarelly
  6. Ak vám po bokoch zostalo ešte lístkové cesto tak ho opatrne preložte na plátky mozzarely a vrch ešte môžte posypať strúhanym syrom
  7. A pečieme pri 180 °C. cca 20-30 min.

Na prípravu tochto koláča môžeme použiť rôzne druhy zeleniny (okrem cukety aj mrkvu, pór, zelenú fazuľku, brokolicu, karfiol, hrášok, dokonca môžte do vnútra dať kúsky kuracieho mäska, alebo na plátky nakrájanu šunky fantázii sa medze nekladú 🙂 Podávať najlepšie so zeleninou.

Prajem dobrú chuť 🙂 

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.