Stalo sa aj vám niekedy, že ste boli hladný, zjedli by ste niečo, ale zároveň sa vám nechcelo pripravovať zdĺhave jedlo? Mali ste chuť na niečo v prvom rade zdrave, chutné a hlavne rýchle? Mne mnoho krát. Je toľko možnosti, ako si urobiť chutný zdravý obed, alebo olovrant.Tu je jeden z nich RÝCHLÁ A CHUTNÁ MRKVOVÁ POLIEVKA. Potrebujete len naozaj pár ingrediencii. A tie sa doma nájdu vždy. Poznám aj zo svojích skúsenosti, keď je človek v stave vlčieho hladu, zjedol by už čokoľvek, len aby ho to zasýtilo. Poznáte aj vy ten pocit ? Práve preto ju tu táto polievočka.
Surová mrkva je považovaná za najbohatší zdroj vitamínu A, čiže karoténu. Okrem neho je bohatá aj na vitamíny B, C, D, E a K, z minerálov sú to vápnik, horčík, železo, fosfor, kremík a síra. Za lahodnú chuť mrkvy je zodpovedný vysoký obsah sacharidov, ktorý sa počas zrenia a rastu mrkvy postupne znižuje.
Lákavá oranžová farba mrkvy je prejavom vysokého obsahu karotenoidov, z ktorých najväčšie zastúpenie má betakarotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Okrem toho mrkva obsahuje aj inú dôležitú rastlinnú vlákninu – pektín a éterický olej.
Pozitívnym účinkom mrkvy je, že neutralizuje voľné radikály, vďaka ktorým odvádza toxínyz tela, a tak sa v tele nevytvárajú karcinogény.
Obsiahnutý pektín v mrkve sa stará o trávenie, vyprázdňovanie a upokojuje črevný trakt.Konzumácia surovej mrkvy celkovo znižuje hladinu cholesterolu, mrkvová šťava napomáha v liečbe tuberkulózy, migrény, infekčných ochorení, reume a pri ochoreniach kože. Tak tiež mrkva obsahuje vodu a preto priaznivo pomáha aj pri chudnutí.
>>CHCEM VYUŽIŤ ZDARMA KONZULTÁCIU S EVKOU<<
INGREDIENCIE:
POSTUP:
Je veľmí jednoduchý 🙂
Mrkvu postrúhame a udusíme na masle.Zalejeme vodou/vývarom prídáme koreniny a povaríme kým sa mrkva uvarí.
Varíme na pomalom ohni aj 30 minút.Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver zjemníme maslom a smotanou a dochutíme.
Prajem dobrú chuť 🙂
PS: Ak sa vám článok páčil a obohatil vás tak určite dajte LIKE a ZDIEĽAJTE s priateľmi na facebooku.
Ďakujem vám 🙂