ŠOŠOVICOVO-MRKVOVÉ FAŠÍRKY

Máte radi fašírky? Je to bežné jedlo, ktoré sa robí v slovenských kuchyniach. Dnes mám pre vás, ale fašírky na zdravý spôsob, sú to konkrétne šošovicovo-mrkvové fašírky, ktoré si buď môžete vypražiť, alebo upiecť v rúre. Hlavnou ingredienciou je červená šošovica, ktorá je doslova nabitá živinami, slušnými dávkami proteínov a má dokonca nízky glykemický index (zasýti nadlho) Červená šošovica patrí medzi strukoviny, ktoré by nemali chýbať vo vašom jedálničku, pretože je ľahko stráviteľná a jej príprava vám nezaberie viac ako 15 min. Taktiež obsahuje spomínane kvalitné proteíny, vlákninu, železo, antioxidanty, vitamíny skupiny B, horčík, vápnik, fosfor a ďalšie. Poďme, ale už na recept, už ste určite zvedavé 🙂

PRÍPRAVA ŠOŠOVICOVO-MRKVOVÝCH FAŠÍROK

BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 3 ks mrkva
  • 100g červená šošovica
  • 1ks mladá cibuľka
  • 1-2ks cesnaku
  • 2ks vajce
  • jemné ovsené vločky  (podľa potreby)
  • soľ
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • kokosový olej (na vyprážanie)

 

POSTUP:

Mrkvu aj šošovicu si uvaríme do mäkka. Mäkú mrkvu následne rozpučíme vidličkou.

Šošovicu, mrkvu zmiešame s cibulkou,s koreninami, vajíčkom a vločkami. Poriadne premiešame, ak je zmes moc riedka pridáme viac vločiek ak moc hustá pridáme trošku vody.

Zo zmesi si urobíme hrubšie placky a vypražíme buď na kokosovom oleji alebo ich dáme piecť do rúry a trošku ich pokvapkáme olejom. Podávame so zeleninovým šalátom.

PS: Tak čo hovoríte na tento recept? Vyskúšate ho? Napíšte mi dole do komentárov. Ak vás tento recept zaujal a naozaj páčil dajte like a zdielajte s priateľmi na facebooku.

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.