Cvikla je výživná a očistná zelenina.Používa sa pri detoxikácii tela, na prevenciu zdravotných problémov, ale tak tiež už aj na liečenie konkrétneho zdravotného problému, ako je napríklad anémia, vyčerpanie, problémy s močovým mechúrom, problémy s menštruačným cyklom, rakovina, ochorenie srdca, obličiek a očí, kŕčové žily, a artritída. Cvikla ma tak tiež výborne antioxidačné a protizápalové účinky. A práve dnes s tejto SUPER výživnej potraviny si pripravíme cviklovú polievku.
Na oleji si opražíme cibuľu a cesnak. Zeleninu nakrájame na malé kocky, následne orestujeme spolu s cesnakom. Pridáme koreniny a podlejeme vodou, alebo vývarom a necháme variť do polomäkka. Keď je zelenina polomäkká pridáme ešte zemiaky a všetko spolu varímekým všetko nezmäkne. Keď je všetko uvarené tak rozmixujeme úplne do hladka. Na záver polievku ešte dochutíme a môžme zjemniť chuť smotanou a taveným syrom.
Prajem dobrú chuť 🙂
PS: Ak sa vám článok páčil dajte LIKE a zdielajte s priateľmi na FB.