Máte radi lasagne ? Odrádza vás ich kalorická hodnota ? Áno mate pravdu Lasagne patria k kalorickým a veľmi tučným jedlám. Ale nemusíte sa báť, my si dnes pripravíme zdravé lasagne a dokonca budú vegetárianske.Budú pozostávať naozaj s veľmi zdravých ingrediencii, základ bude tvoriť rucola a sójové mäso. Miesto rucoly môžte kľudne použiť aj špenát. Tak poďme teda na recept 🙂
Do misky si dáme sójovu drť a zalejeme vývarom a necháme postať 10 min, pokiaľ nenapučí. Medzičasom si opražíme cibuľku a pridáme cesnak posypeme červenou paprikou, keď je cibuľka opražená a pekne rozvoniava, pridáme sójovu drť(bez vody) a chviľu opražíme. Na záver pridáme paradajkovú omáčku (zmes musí byť hustá)a rucolu a dochutíme podľa chuti.
Vymastíme sa pekáč a na spodok dáme surové lasagne a navrh paradajkovú zmes, ktorú sme si pripravili a takto vrstvíme, koľko nám výjde. Navrch posypeme syrom, alebo plátky mozarely a dáme piecť na 180 stupňov cca 30-40min. A lasagne sú hotové. Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť 🙂
PS: Ak sa vám článok páčil tak „lajkujte“ a zdieľajte s priateľmi na facebooku.