VYNIKAJÚCA INDICKÁ KARI ŠOŠOVICA

Máte radi indické jedlá ? Ja ich priam zbožňujem. Mala som možnosť žiť pár mesiacov aj v Indickej rodine a tie ich jedlá som si obľúbila od prvej chvíle. Boli priam božské. Preto som rada že som objavila skvelý indický recept: Indická kari šošovica, ktorý mi pripomína ich kuchyňu. Indovia používaju veľa strukovín, ryže a samozrejme svojho špacifického korenia. A práve to robí kari šošovicu úplne iným jedlom. Keď sa rozhodmete robiť kari šošovicu, tak si buďte isté, ža máte indické korenie garam masala. Kúpite ho vo väčších supermarketoch.

ČO BUDEME POTREBOVAŤ NA INDICKÚ KARI ŠOŠOVICU

  • 250g šošovice
  • 200g hnedej ryže
  • 300g paradajkovej omáčky
  • 150ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • 1-2 ČL kari korenia
  • 1/4 ČL kurkumy
  • 1 ČL korenia garam masala

 

PRÍPRAVA INDICKEJ KARI ŠOŠOVICE

Ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme ju a varíme domäkka.(Hnedá ryža sa varí o moc dlhšie ako biela)

V hlbšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme šošovicu a zmes zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Šošovicu varíme domäkka. Ak je treba, pridáme do nej viac vody.

Do zmäknutej šošovice primiešame paradajkovú omáčku, mlieko, soľ, koreniny a zmes varíme za občasného miešania do zhustnutia. Šošovicovú zmes necháme 5 minút prevrieť a následne môžeme jedlo podávať spolu s uvarenou ryžou. Prajem dobrú chuť.

PS1: Ak sa vám tento recept INDICKÁ KARI ŠOŠOVICA páčil a zaujal vás budem rada ak dáte LIKE a budete ZDIEĹAŤ s priateľmi na Facebooku.

PS:2 Ak aj vy poznáte nejaký odskúšaný indický recept, tak mi dajte vedieť dole do komentárov, budem sa tešiť 🙂

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.