ZELENINOVÝ BORŠČ

Zeleninový boršč, nie je moc tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na slovenských stoloch. Možno že poznáte klasický maďarský boršč so smotanou a údenym mäsom. Ako už milé dámy viete ja vám prinášam len zdravé recepty a nebude to ani inak dnes. Dnes si ideme pripraviť zeleninový boršč, je naozaj skvelý a veľmi zdravý lebo obsahuje len zeleninu a fazuľu. Určite stojí za to vyskúšať a verím tomu že tento zeleninový boršč bude chutiť aj vašej rodine tak šup, šup na recept 🙂

 

PRÍPRAVA ZELENINOVÉHO BORŠČU

BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 300 g cvikla
  • 400g hlávková kapusta
  • 4 ks cibuľa
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 250 g šampiňóny
  • 1 ks malý pretlak
  • cukor
  • soľ
  • bazalka
  • mleté čierne korenie
  • 1 kocka bujón
  • hrsť bielej uvarenej fazule

POSTUP:

Cibuľku speníme na oleji, môžme pridať trochu čerevenej mletej papriky. Keď je cibuľa pekné do zlatista opražená pridáme koreňovú zeleninu aj cviklu nakrájanu na kocky a kapustu nakrájanu na tenké rezance. Pridáme koreniny a  bujón zalejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Ku koncu pridáme ešte dopredu uvarenú bielu fazuľu a šampióny a povaríme ešte cca 10min. Na záver pridáme ešte pretlak a dochutíme podľa vlastnej chuti.

Prajem dobrú chuť:) 

PS: Ak sa vám recept páčil tak dajte LIKE a zdieľajte s priateľmi na facebooku.

Evka Petrovičová
Pomáham ženám chudnúť a stať sa najnovšou verziou ženy- SUPERLADY. Mojím cieľom je pomôcť ženám schudnúť raz a navždy, BEZ JOJO EFEKTU a aby sa naučili milovať svoje telo bez žiadnych výčitiek.