Zeleninový boršč, nie je moc tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na slovenských stoloch. Možno že poznáte klasický maďarský boršč so smotanou a údenym mäsom. Ako už milé dámy viete ja vám prinášam len zdravé recepty a nebude to ani inak dnes. Dnes si ideme pripraviť zeleninový boršč, je naozaj skvelý a veľmi zdravý lebo obsahuje len zeleninu a fazuľu. Určite stojí za to vyskúšať a verím tomu že tento zeleninový boršč bude chutiť aj vašej rodine tak šup, šup na recept 🙂
Cibuľku speníme na oleji, môžme pridať trochu čerevenej mletej papriky. Keď je cibuľa pekné do zlatista opražená pridáme koreňovú zeleninu aj cviklu nakrájanu na kocky a kapustu nakrájanu na tenké rezance. Pridáme koreniny a bujón zalejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Ku koncu pridáme ešte dopredu uvarenú bielu fazuľu a šampióny a povaríme ešte cca 10min. Na záver pridáme ešte pretlak a dochutíme podľa vlastnej chuti.
Prajem dobrú chuť:)
PS: Ak sa vám recept páčil tak dajte LIKE a zdieľajte s priateľmi na facebooku.